Unsupported Network Datatype or Representation
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 7 of 7

Thread: Unsupported Network Datatype or Representation

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Mar 2001
    Posts
    1

    Angry

    I'm running a query to an Oracle database through Cold Fusion and the following error is coming back to me:

    [Microsoft][ODBC driver for Oracle][Oracle]ORA-03115: unsupported network datatype or representation

    What does this mean exactly? I'm guessing there is some data type that the ODBC driver is having trouble passing back to the Cold Fusion application. If so, why would this happen?

    I've ran the same exact query in SQL*Plus and it works fine. Any help here? Thanks in advance...

  2. #2
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    greenwich.ct.us
    Posts
    9,095
    Error: ORA 3115
    Text: unsupported network datatype or representation
    -------------------------------------------------------------------------------
    Cause: A user bind or define, or an Oracle function, is not supported by this
    heterogeneous SQL*Net connection.
    Action: Upgrade the older version of Oracle and try again.
    .
    Jeff Hunter
    marist89@yahoo.com
    http://marist89.blogspot.com/
    Get Firefox!
    "I pledge to stop eating sharks fin soup and will not do so under any circumstances."

  3. #3
    Join Date
    Feb 2001
    Posts
    176
    Can you post your query and any non standard data types it is trying to return

    Also check your ODBC driver to see if its the latest and download the latest driver for your release


  4. #4
    Join Date
    Feb 2001
    Posts
    125
    Are u using Abstact data type/Nested Table/Varray in table ?
    This may be also a reason


    P. Soni

  5. #5
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    1
    i have exactly the same problem

    except that i'm tryin to query an ORACLE 10g Database
    through a java program

    the request works finely with TOAD, but with JAVA : ORA-03115

    here is the part of the program responsible:

    [code]
    private void loadEmployeeDetails()
    { KeyNamePair key ;
    PreparedStatement pstmt = null;

    /*requete de chargement des détails du régime horaire selon l'employé*/
    String sql = "SELECT REGIME_HORAIRE, REGIME_SAISON, HEURE_DEB_SERVICE, HEURE_DEBUT_REPAS, HEURE_FIN_REPAS, HEURE_FIN_SERVICE "
    + "FROM CUST_CONTRAT a , CUST_REGIMEHORAIRE b, CUST_REGIMEVARI c, CUST_REGIMESAISON d "
    + "WHERE a.CUST_EMPLOYEE_ID =? "
    + "AND a.CUST_REGIMEHORAIRE_ID=b.CUST_REGIMEHORAIRE_ID "
    + "AND b.CUST_REGIMEHORAIRE_ID=c.CUST_REGIMEHORAIRE_ID "
    + "AND c.CUST_REGIMESAISON_ID=d.CUST_REGIMESAISON_ID "
    + "AND d.DATE_DEB_VALIDITE >= ? "
    + "AND d.DATE_FIN_VALIDITE <= ?";

    try{
    pstmt = DB.prepareStatement(sql);
    key =(KeyNamePair) employee.getSelectedItem();
    pstmt.setInt(1,key.getKey());
    /*remplissage des variables dans la requête*/
    pstmt.setString(2,DateFormat.getDateInstance(3).format(dateDeb.getValue()));
    pstmt.setString(3,DateFormat.getDateInstance(3).format(dateFin.getValue()));
    /*exécution requête*/


    ResultSet rs = pstmt.executeQuery(sql);
    System.out.print(key.getKey() + " " + key.getName()+" " + DateFormat.getDateInstance(3).format(dateDeb.getValue()) +" " + DateFormat.getDateInstance(3).format(dateFin.getValue()) +" ") ;
    if(rs.next())
    {/*chargement des détails dans les champs*/
    reg.setText(rs.getString("REGIME_HORAIRE"));
    saison.setText(rs.getString("REGIME_SAISON"));
    de1.setText(rs.getDate("HEURE_DEB_SERVICE").toString());
    a1.setText(rs.getDate("HEURE_DEB_REPAS").toString());
    de2.setText(rs.getDate("HEURE_FIN_REPAS").toString());
    a2.setText(rs.getDate("HEURE_FIN_SERVICE").toString());

    }
    }

    catch (Exception e)
    {
    System.out.println("error:" + e );
    }
    }
    }[/code]

  6. #6
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1
    Try using
    ResultSet rs = pstmt.executeQuery(); instead of using
    ResultSet rs = pstmt.executeQuery(sql);

    pstmt has the query set inside it alredy. so you do not need to pass the query to executeQuery again.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    6

    Re:Unsupported Network Datatype or Representation

    Hello,

    Please tell me your query in deep and any non standard data types it is trying to return.Are u using Nested Table May be it is a reason.
    Last edited by sandypeter111; 12-30-2009 at 05:15 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width