db link
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 7 of 7

Thread: db link

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Aug 2000
    Posts
    163
    One of my db_links started to act up.
    I am getting 'ORA-12203: TNS:unable to connect to destination' error.
    I am able to TNSPING db name I am attemting to connect to through db link.
    When I do PING (ip address) dos screen displays:'Request timed out'.
    I know ip address has not changed. There was some work done on the the database I am trying to reach. I am not sure what they've done.
    Please bring the light to this problem.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Edison, NJ
    Posts
    759
    'Request timed out' suggests a network problem. Contact your NT admin. Is this on NT??

  3. #3
    Join Date
    Aug 2000
    Posts
    163
    I need to correct myself.
    Now when I do PING (IP ADDRESS) it says:
    Pinging (ip address) with 32 bytes of data:
    Request timed out
    Request timed out
    Request timed out

  4. #4
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    greenwich.ct.us
    Posts
    9,095
    Can you connect via sqlplus from the local database using the alias you specified in the "CREATE DATABASE LINK"?
    Jeff Hunter
    marist89@yahoo.com
    http://marist89.blogspot.com/
    Get Firefox!
    "I pledge to stop eating sharks fin soup and will not do so under any circumstances."

  5. #5
    Join Date
    Aug 2000
    Posts
    163

    Unhappy

    No, getting connection error.
    ERROR: ORA-12203: TNS:unable to connect to destination
    Warning: You are no longer connected to ORACLE.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    greenwich.ct.us
    Posts
    9,095
    You probably have a network error between the two hosts.
    Jeff Hunter
    marist89@yahoo.com
    http://marist89.blogspot.com/
    Get Firefox!
    "I pledge to stop eating sharks fin soup and will not do so under any circumstances."

  7. #7
    Join Date
    Aug 2000
    Posts
    163

    db link

    Thank you to everyone who replied.
    In fact there was some problem with tnsnames.ora.
    Now I've worked it out to a such point where I CAN connect to my remote db through sqlplus.
    But my db link remaines not active. I created a test link with parameters of my remote db. It doesn't work either.
    Please help.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width