Patching 8.1.7.3 to 8.1.7.4
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 7 of 7

Thread: Patching 8.1.7.3 to 8.1.7.4

  1. #1
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    69

    Patching 8.1.7.3 to 8.1.7.4

    Hi There, trying to get my database to 8.1.7.4 so i can then upgrade to 10g.


    I copied over my 8.1.7.3 database to a different server. I think (it was some time ago and trying to kick off this work again) that i installed 8.1.7.3 on new server then patched it to 8.1.7.4. I then brought up the database and it opens up fine.
    I ran catalog.sql and catproc.sql
    When i look at v$version i have
    Code:
    Oracle8i Enterprise Edition Release 8.1.7.3.0 - Production
    PL/SQL Release 8.1.7.3.0 - Production
    CORE    8.1.7.0.0       Production
    TNS for Solaris: Version 8.1.7.3.0 - Production
    NLSRTL Version 3.4.1.0.0 - Production
    saying that i am on 8.1.7.3
    I went to run the 8.1.7.4 patch again (just in case i didn't actually do it all those months ago) but it says there are no patched that need to be applied.

    What have i missed?

  2. #2
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    69
    Quote Originally Posted by vnktummala View Post
    Please run the below command and post the output.

    change directory to $ORACLE_HOME/OPatch

    $opatch -lsinventory

    Thanks,
    Hi Vijay, there is no opatch in my 8i oracle_home
    Code:
    /ndr/app/oracle/live/8.1.7
    andrl  8.1.7 oracle > ls
    Apache        jar           ldap          oui           slax
    assistants    javavm        lib           owm           sqlj
    bin           jdbc          network       plsql         sqlplus
    classes       jis           ocommon       precomp       starterdb
    converters    jlib          odg           rdbms         svrmgr
    dbs           JRE           oracore       relnotes      sysman
    hs            jre           oraInventory  root.sh       wwg
    install       jsp           otrace        root.sh.old   xdk

  3. #3
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Charlotte, NC
    Posts
    865
    Yes, you are correct. My apologies.

    I have deleted my post.

    Thanks,
    Vijay Tummala

    Try hard to get what you like OR you will be forced to like what you get.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Charlotte, NC
    Posts
    865
    This might help you. Please check out.

    http://www.dbasupport.com/forums/showthread.php?t=20356

    Thanks,
    Vijay Tummala

    Try hard to get what you like OR you will be forced to like what you get.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    England
    Posts
    7,331
    have you upgraded the database as well as upgrading the software?

  6. #6
    Join Date
    Dec 2002
    Posts
    60
    Are you missing STARTUP UPGRADE or STARTUP MIGRATE step?. I am not sure whether they are applicable for this upgrade (.3 to .4).

  7. #7
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    69
    Quote Originally Posted by skhanal View Post
    Are you missing STARTUP UPGRADE or STARTUP MIGRATE step?. I am not sure whether they are applicable for this upgrade (.3 to .4).
    Davey/skhanal

    Yeah, i think that's where i mucked up. I wasn't sure of exact steps going from 8.1.7.3 to 8.1.7.4

    In the end i upgraded to 9.2.0.8.0 and then onto 10.2.0.4.0

    Thanks for the responses everyone.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width