OEM console shows everything down when database is up
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 5 of 5

Thread: OEM console shows everything down when database is up

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    143

    OEM console shows everything down when database is up

    Hey, I just started a new job as a DBA. The UNIX admins moved one of our databases from one server to another with the same name and IP address. When they were done I logged into the DB and brought it up using sqlplus commands. I noticed the OEM service was not running( i think they are supposed to start it up but might have forgot, no biggie), so I started it up by using the command emctl start dbconsole. it reported that it failed when it started. I can go to the URL and it is showing everything as down. the listener and db, but they are not down. I looked at the log files and the emoms.trc file shows this error:
    2009-12-16 10:44:16,866 [OmsServiceDriver thread] ERROR conn.ConnectionService verifyRepositoryEx.496 - Invalid Connection Pool. ERROR = Io exception: The Network Adapter could not establish the connection
    and the emdctl.trc file shows this error:
    2009-12-16 10:41:37 Thread-1 ERROR ssl: nzos_Handshake failed, ret=29024
    2009-12-16 10:41:37 Thread-1 ERROR http: 6: Unable to initialize ssl connection with server, aborting connection attempt
    2009-12-16 10:43:09 Thread-1 ERROR ssl: nzos_Handshake failed, ret=29024
    2009-12-16 10:43:09 Thread-1 ERROR http: 6: Unable to initialize ssl connection with server, aborting connection attempt
    2009-12-16 10:44:41 Thread-1 ERROR ssl: nzos_Handshake failed, ret=29024
    2009-12-16 10:44:41 Thread-1 ERROR http: 6: Unable to initialize ssl connection with server, aborting connection attempt
    2009-12-16 10:46:12 Thread-1 ERROR ssl: nzos_Handshake failed, ret=29024
    2009-12-16 10:46:12 Thread-1 ERROR http: 6: Unable to initialize ssl connection with server, aborting connection attempt
    2009-12-16 10:47:44 Thread-1 ERROR ssl: nzos_Handshake failed, ret=29024
    2009-12-16 10:47:44 Thread-1 ERROR http: 6: Unable to initialize ssl connection with server, aborting connection attempt


    could anyone point me in the right direction on what the problem could be. Thank you.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Pune,Maharashtra. India.
    Posts
    245
    search for "resecuring agent".

    If you change host i think you need to re-install em-agent on new host.
    Rgds
    Parag

  3. #3
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    143
    OK, I re-installed OEM and am still getting the same errors in the files. However I can get to the OEM webpage and it just says everything is down even though it is up. I clicked on the recovery link and put in the host credentials it says:
    The database is currently OPEN. However, EM cannot connect to the database due to the above error. Please fix the above error and try again. the above error is:
    Io exception: The Network Adapter could not establish the connection


    is this something my UNIX admins need to look at?

  4. #4
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Pune,Maharashtra. India.
    Posts
    245
    OK, I re-installed OEM and am still getting the same errors in the files.
    Do you mean you re-installed em-agent.

    if you have installed agent on new host then i guess you also need to re-discover the target db and listener.

    can you paste o/p of
    emctl status agent
    emctl upload

    if "emctl upload" fails then your agent has some issues.
    Rgds
    Parag

  5. #5
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    India
    Posts
    58
    Have firewall enabled? or did you try to re-cofigure it?
    Thanks and Regards,
    Gitesh Trivedi
    Dbametrix Solutions
    Database DBA support

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width