DB Carshing almost everyday
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 8 of 8

Thread: DB Carshing almost everyday

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Milwaukee,WI
    Posts
    27

    DB Carshing almost everyday

    Hi,

    These are the errors i'm getting. Oracle Version is 10.2.0.3.0.
    Almost everyday i'm getting this error and DB is crashing.
    Any idea how to solve this issue, not much relevant info in metalink.

    I found following trace in alert log file.

    Current log# 3 seq# 14782 mem# 0: /apps/oracledata/oradata/tom/redo03.log

    Tue May 13 12:30:14 2008

    Process m000 died, see its trace file

    Tue May 13 12:30:14 2008

    ksvcreate: Process(m000) creation failed

    Tue May 13 12:31:15 2008

    Process m000 died, see its trace file

    Tue May 13 12:31:15 2008

    ksvcreate: Process(m000) creation failed

    Tue May 13 12:32:10 2008

    Process m000 died, see its trace file

    Tue May 13 12:32:10 2008

    ksvcreate: Process(m000) creation failed

    Process m000 died, see its trace file

    Tue May 13 12:32:



    In trace file



    *** 2008-05-13 12:30:14.679

    Process m000 is dead (pid=15332, state=3):

    Unable to schedule a MMON slave at: Auto Flush Main 1

    Attempt to create slave process failed.

    Can happen for several reasons:

    - No process state objects

    - Reached OS set limits

    - A shutdown was going on

    Check alert log for more details.

    Akash
    OCP 8i


  2. #2
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    England
    Posts
    7,331
    have you raised an SR with oracle?

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Milwaukee,WI
    Posts
    27
    Nope, thought may be getting the naswer soon if somebody faced similar issues here. I've checked process value it's 250 so according to metalink it's not the issue.

    Akash
    OCP 8i


  4. #4
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    England
    Posts
    7,331
    about time you raised an SR then

  5. #5
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Milwaukee,WI
    Posts
    27
    thanks Davey, i'll raise one SR now.

    Akash
    OCP 8i


  6. #6
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    greenwich.ct.us
    Posts
    9,095
    I'd consider double checking my kernel parameters and making sure my sga_max_size is set to a reasonable value.
    Jeff Hunter
    marist89@yahoo.com
    http://marist89.blogspot.com/
    Get Firefox!
    "I pledge to stop eating sharks fin soup and will not do so under any circumstances."

  7. #7
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1
    Hi
    Akas do you have solved this problem? If yes what settings have you changed?

  8. #8
    Join Date
    May 2000
    Location
    ATLANTA, GA, USA
    Posts
    3,136
    May be you need to apply the patch 5010657.

    What's your OS release?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width