Same tns entry not working from all the machines...!!!
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 5 of 5

Thread: Same tns entry not working from all the machines...!!!

  1. #1
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2

    Question Same tns entry not working from all the machines...!!!

    Hi All,

    I am facing a confusing problem.

    I can connect to a database from my local machine using Toad. When I use the same tns entry in a Solaris server, it always give me the following error, on tnsping.
    "TNS-12545: Connect failed because target host or object does not exist"

    My local machine is a WinXP machine. The db server is setup in a VMWare virtual machine. It is an Oracle 9i db instance.

    What can be the possible reason for this?

    Me and the IT wing of our company has been breaking our heads on this for 2 days. Googling give me only this forum as a good result. Please help...

  2. #2
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    England
    Posts
    7,333
    usually happens when the hostname or IP cannot be resolved

  3. #3
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ft. Lauderdale, FL
    Posts
    3,554
    use actual IP address on offending version of TNSNAMES entry
    Pablo (Paul) Berzukov

    Author of Understanding Database Administration available at amazon and other bookstores.

    Disclaimer: Advice is provided to the best of my knowledge but no implicit or explicit warranties are provided. Since the advisor explicitly encourages testing any and all suggestions on a test non-production environment advisor should not held liable or responsible for any actions taken based on the given advice.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    335
    Port should be open
    One, who thinks that the other one who thinks that know and does not know, does not know either!

  5. #5
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    2
    Thanks All,

    Sorry for a late reply.

    I gave my IT department the link for this page as reference, when there was only one reply from davey23uk. They did the same what is mentioned in the second reply by PAVB - specified the IP. And I got it working.

    Thanks.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width