ORA-12720: operation requires database is in EXCLUSIVE mode
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 3 of 3

Thread: ORA-12720: operation requires database is in EXCLUSIVE mode

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    2

    ORA-12720: operation requires database is in EXCLUSIVE mode

    Hi all,

    I'm running Solaris 10 with the latest patch cluster and Oracle 10g RAc, on two solaris nodes with 1GB of RAM.
    I tried to use dbca to create the database or the scripts but dbca just hangs due to I suppose some java bug, so I decided to do it manually.

    I keep getting this error and have no idea how to create the database in exlusive mode, can anyone give me a hint ?



    oracle@node0$ sqlplus / as sysdba

    SQL*Plus: Release 10.2.0.3.0 - Production on Wed Sep 26 15:51:07 2007

    Copyright (c) 1982, 2006, Oracle. All Rights Reserved.

    Connected to an idle instance.

    SQL>
    startup nomountSQL>

    ORACLE instance started.

    Total System Global Area 184549376 bytes
    Fixed Size 2028752 bytes
    Variable Size 176163632 bytes
    Database Buffers 4194304 bytes
    Redo Buffers 2162688 bytes
    SQL> SQL>
    SQL> create database RACDB
    2 maxinstances 5
    3 maxlogfiles 10
    4 character set "we8iso8859p1"
    5 datafile '/oradb/RACDB/system.dbf' size 400m reuse
    6 default temporary tablespace tempts tempfile '/oradb/RACDB/temp.dbf' size 15m reuse
    7 undo tablespace undo_ts datafile '/oradb/RACDB/undo.dbf' size 40m reuse
    8 sysaux datafile '/oradb/RACDB/sysaux.dbf' size 15m reuse
    9 logfile
    10 '/oralog/RACDB/log1a.dbf' size 15m reuse,
    11 '/oralog/RACDB/log1b.dbf' size 15m reuse;
    create database RACDB
    *
    ERROR at line 1:
    ORA-01501: CREATE DATABASE failed
    ORA-12720: operation requires database is in EXCLUSIVE mode


    SQL>

  2. #2
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    England
    Posts
    7,333
    you need to set cluster database = false

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1
    I'm having the same problem and made the change to my pfile but I'm still getting this. Is there anything else that needs to be changes?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width