Oracle 10g installation issue on AIX 5.3
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 3 of 3

Thread: Oracle 10g installation issue on AIX 5.3

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    2

    Oracle 10g installation issue on AIX 5.3

    Hi,

    We are facing the following issues while installing Oracle 10g R2 on AIX 5.3.

    Issue :1

    Before Oracle installation we have to do some preinstallation checks.
    One such check is to verify whether Xwindows application is properly configured.
    To do that we have to issue the command

    xhost [ipaddress/hostname of the server]. eg : xhost 192.168.64.118 or xhost hcm_trng.

    When we issued the above command, we are getting the message "1356-200 unable to open DISPLAY".

    Actually we have to set the DISPLAY (It's a environemt variable) before issuing xhost command.
    We set the DISPLAY as shown below.

    DISPLAY=192.168.64.118:0.0 ;export DISPLAY


    Issue 2:

    The above issue (Issue 1) got resolved after starting a Xwindows session
    with command xterm.

    But the installer is getting stuck and is displaying the following message

    "INFO: Created system preferences directory in java.home".

    I also tried to launch xclock which is also not responding.

    Note: We are in a clustered environment and we are trying to install
    database in a particular cluster.

    Any help would be greatly appreciated.

    Regards,
    Mahesh.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    England
    Posts
    7,331
    do you have an xserver running

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    2
    Hi,

    We do have an xserver running.


    Regards,
    Mahesh.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width