ORA-12154: TNS:could not resolve the connect identifier specified
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 4 of 4

Thread: ORA-12154: TNS:could not resolve the connect identifier specified

  1. #1
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    London
    Posts
    58

    ORA-12154: TNS:could not resolve the connect identifier specified

    Hi,

    I created a seperate oracle 10.1 database for our application successfully on Fedora Linux OS Hat.
    Currently, I access to remote database server through putty SSH.
    I can connect also our database successfully but when I tried it to connect through service name it gives
    me the following error message.


    ERROR:
    ORA-12154: TNS:could not resolve the connect identifier specified

    When I tried to check it from the OS prompt as below, it gives me this error message

    tnsping db1

    TNS Ping Utility for Linux: Version 10.1.0.2.0 - Production on 11-OCT-2006 15:09:46

    Copyright (c) 1997, 2003, Oracle. All rights reserved.

    Used parameter files:
    /u01/app/oracle/product/10.1.0/db_1/network/admin/sqlnet.ora

    TNS-03505: Failed to resolve name


    I have defined the following in the concern network file

    SQlnet.ora

    NAMES.DIRECTORY_PATH= (TNSNAMES,EZCONNECT)

    Tnsnames.ora

    DB1.POLO=
    (DESCRIPTION =
    (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP) (HOST = 117.159.154.15) (PORT = 1521))
    (CONNECT_DATA =
    (SERVER = DEDICATED)
    (SERVICE_NAME = DB1.polo)

    I've specified the follwing concern parameters in the initDB1.ora file as below:


    db_domain=polo
    db_name=DB1
    instance_name=DB1

    Do I need to define the value of the parameter db_unique_name?


    Do I need to create a service name using oradim or something else is wrong to connect successfully through
    service name or connect descriptor?



    Thanks in advance.

    Jay

  2. #2
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    England
    Posts
    7,331
    tnsping db1.polo

  3. #3
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Dubai, UAE
    Posts
    1
    change ur (SERVICE_NAME = DB1.polo) to DB1

  4. #4
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    England
    Posts
    7,331
    that will solve nothing apart from making things not work

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width