OCI error
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 9 of 9

Thread: OCI error

  1. #1
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    6

    OCI error

    I and trying to start an SAP instance which runs an oracle database (10.2.0.2) and i get the following error message

    **********************
    ETW000 [dev trc ,00000] -->oci_initialize (con_hdl=0) 21138 0.444405
    4 ETW000 [dev trc ,00000] got NLS_LANG='AMERICAN_AMERICA.UTF8' from environment
    4 ETW000 51 0.444456
    4 ETW000 [dboci.c ,00000] *** ERROR => OCI-call 'OCIEnvCreate' failed: rc = -1
    4 ETW000 2212 0.446668
    4 ETW000 [dblink ,00419] ***LOG BY2=>sql error -1 performing CON [dblink#2 @ 419]
    4 ETW000 52774 0.499442
    4 ETW000 [dblink ,00419] ***LOG BY0=>'OCI_ERROR' [dblink#2 @ 419] 31 0.499473
    2EETW169 no connect possible: "DBMS = ORACLE --- dbs_ora_tnsname = 'IBI'"
    **********************
    can anyone shed any light on these OCI errors ?

    The database is mounted

  2. #2
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Bangalore, India
    Posts
    727
    Check the "IBI" TNS connect string, may be used by a DB link? Why the database in MOUNT state not in OPEN?
    Thomas Saviour(royxavier@yahoo.com)
    Technical Lead (Databases)
    Thomson Reuters (Markets)

    http://ora600tom.wordpress.com/

  3. #3
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Mumbai
    Posts
    184
    Hi,

    Why is DB in mounted stage, throw some light on working of your APplication

  4. #4
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    6
    Thanks -
    database unmounted - shutdown and then started - still get same error message

  5. #5
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Bangalore, India
    Posts
    727
    Did you check the TNS connectivity "IBI" and DB links?
    Thomas Saviour(royxavier@yahoo.com)
    Technical Lead (Databases)
    Thomson Reuters (Markets)

    http://ora600tom.wordpress.com/

  6. #6
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    6
    thanks Thomasps

    can you shed more light on what you mean by TNS connectivity IBI and DB links

    I've checked the tnsnames.ora file and it lloks OK - the port number in the tnsnames.ora and the listener.ora files are the same

  7. #7
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Mumbai
    Posts
    184
    tnsping IBI

  8. #8
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Bangalore, India
    Posts
    727
    2EETW169 no connect possible: "DBMS = ORACLE --- dbs_ora_tnsname = 'IBI'"
    I think it is trying to make a connection thru the TNS entry 'IBI' and failing. Consult your DBA and ask him to check the connectivity.
    Thomas Saviour(royxavier@yahoo.com)
    Technical Lead (Databases)
    Thomson Reuters (Markets)

    http://ora600tom.wordpress.com/

  9. #9
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    6
    thanks Thomasps

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Click Here to Expand Forum to Full Width