Databaselinks suddenly stopped working
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 7 of 7

Thread: Databaselinks suddenly stopped working

  1. #1
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Rosmalen, Netherlands.
    Posts
    73

    Databaselinks suddenly stopped working

    Hi to all,

    Just a quick question;

    I created 4 databaselinks on a vs 8 server - 1 to another vs 8 server and 3 to a vs 9.2 server.

    All worled fine for some weeks but suddenly the 3 to to vs 92 server stopped working. . . .

    I created them by scripts;
    CREATE PUBLIC DATABASE LINK "ORCL" CONNECT TO "USER"
    IDENTIFIED BY "password"
    USING 'ORCL_servername.EU.domain.COM'

    The USING part is the TNS entry on the server where the DBlinks are situated and using it ( SQL*PLUS ) everything works fine.

    Any suggestion where to look. . . .

    Guus

  2. #2
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Northampton, England
    Posts
    612
    What error message do you get if you

    select sysdate from dual@DB_LINK;
    Assistance is Futile...

  3. #3
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Rosmalen, Netherlands.
    Posts
    73
    SQL> select sysdate from dual@orcl;
    select sysdate from dual@orcl
    *
    FOUT in regel 1:
    .ORA-02085: database link ORCL.US.ORACLE.COM connects to ARUBA.WORLD

    this is another domain as the vs 8 server

  4. #4
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Rosmalen, Netherlands.
    Posts
    73
    ...Made a small progress myself;

    Creating a DB link to a higher version I had to use the global_name from the target server ( select global_name from global_name ).

    There is just one slight problem;

    If the global_name has NO extention like .WORLD the database link will be automaticly created with de .US.ORACLE.COM in the databaselink-name.
    In this case it differs from the glodal_name on the target server and won't match !!

    I'd like to know how to get rid of the .US.ORACLE.COM in the databaselink-name ????

    Creating the link by script or using OEM doesn't make any differance. . .

    Guus

  5. #5
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Northampton, England
    Posts
    612
    Can you show me the output of

    select * from dba_db_links;
    Assistance is Futile...

  6. #6
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    259
    Try setting global_names to false.

  7. #7
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Northampton, England
    Posts
    612
    Quote Originally Posted by ixion
    Try setting global_names to false.
    True, however he may need this set... and we have global_names set to true and dblinks work just fine, so i'd suggest trying other things before changing this...

    Can you also tell me the output of:

    sho parameter name
    sho parameter dom
    Assistance is Futile...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width