ora 1031 insufficient privileges
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: ora 1031 insufficient privileges

  1. #1
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Jolo, Sulu
    Posts
    639

    ora 1031 insufficient privileges

    Hi Friends,

    OS = Windows 2000
    DB = Oracle 9.2.0.1
    sqlnet.ora > SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES = (MTS)


    At command prompt, Im trying to connect:

    c:> sqlplus "/ as sysdba"

    But i got ora-1031 error....

    s.o.s plsss...


    Thanks a lot

  2. #2
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Madrid, Spain
    Posts
    7,447
    i thought its NTS and not MTS?

  3. #3
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    over the hill and through the woods
    Posts
    995
    You can fix your problem right here
    Oracle it's not just a database it's a lifestyle!
    --------------
    BTW....You need to get a girlfriend who's last name isn't .jpg

  4. #4
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Jolo, Sulu
    Posts
    639
    sorry just a typo err...its NTS actually...

  5. #5
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Jolo, Sulu
    Posts
    639
    Hi im looking at metalink now.... most of the post though are little bit old...general guidelines for DB 7.3 to 9.0 and mentioning INTERNAL connections....I understand connect INTERNAL is not supported anymore.

    Still searching for more clues ....

  6. #6
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    England
    Posts
    7,333
    does your os user have the right priveleges?

  7. #7
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Jolo, Sulu
    Posts
    639
    hi dave...

    Im using OS user Administrator.....I know its a superuser

    Thanks

  8. #8
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    London
    Posts
    170
    have you tried to connecting after setting
    SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES= (NTS) and
    are you still getting the same ora error?

  9. #9
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    England
    Posts
    7,333
    needs to be part of the ORA_DBA group to do "/ as sysdba"

  10. #10
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Jolo, Sulu
    Posts
    639
    Hi kuya....the installer actually pre-sets SQLNET.ORA with the
    value SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES= (NTS) , so i did not change
    any settings here. I just forgot the SYS password so i tried
    connect to "/ as sysdba" and found out its not working.

    We have also another test server with similar set-up (same OS and DB)
    and it is working fine. I did not set any ORA_DBA group here and im
    using Administrator OS account also when i install oracle.

    Ill try to ask our SYSTEMS ADMINISTRATOR if he had set any ORA_DBA group in the prod server.


    Thanks again.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Click Here to Expand Forum to Full Width