Cant get X Windows working on Solaris 9
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 3 of 3

Thread: Cant get X Windows working on Solaris 9

  1. #1
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Denver
    Posts
    152

    Cant get X Windows working on Solaris 9

    I tried some Unix forums but nobody replies.

    1) Can someone recommend an active Solaris forum? Thank You

    2) I am an Oracle DBA who came up the ranks through novell, I was never a unix admin. This poses difficulties at times on the job and it can be an issue when job hunting. I told my boss when I moved all web users to another box, I wanted invovlement in building this Sun machine better.

    However I am not getting anywhere, I have installed solaris twice but each time although I can ssh to it, xwindows from netsarang wont work anymore. I set x11 forwarding to yes in ssh config and xdcpm config file Xaccess.

    Xbrowser ( xdcpm protocol ? ) sees my Sun box but after password it just closes - no error message. Xstart ( ssh protocol ? ) gets as far as a session and displays xclock but wont do metatool, says DISPLAY is not set which is true, but when I do set DISPLAY=10.100.25.61:0.0 echo $DISPLAY is not set.

    Any help would be appreciated I need to build RAID-5 array ( via Disksuite GUI ), install Oracle and get my webusers back over to this box.

    I believe that I have some but not all of the necessary config settings to make x windows work, I am close but now other work demands attention and I am just spinning my wheels on this.

    THANKS!

  2. #2
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    England
    Posts
    7,333
    RAID-5? deary deary me.

    anyway

    try comp.unix.solaris

  3. #3
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Denver
    Posts
    152
    Originally posted by davey23uk
    RAID-5? deary deary me.

    anyway

    try comp.unix.solaris
    Quite an improvement from JBOD ( Just a bunch of disks ) would'nt you agree ?

    I prefer RAID0+1 but there is no money for that.



    2 hard drive failures stopped RMAN twice, enough of the lunacy, whoever built the first time did a horrible job.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width