Authentication adapter initialization failed
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 2 of 2

Thread: Authentication adapter initialization failed

  1. #1
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    7

    Authentication adapter initialization failed

    Hi everyone,

    I have installed a Oracle EE 8.1.7.0 database in windows 2000 server. I also run an Oracle EE 8.1.5 database. One of the main reasons for install 8.1.7 on a new server was to try and get rid of this VNI-2015 error that has been the bain of my existence.


    Anyway in my oms.log I have found the following error:



    OEMCTRL for Windows NT: Version 2.2.0.0.0
    Copyright (c) 1998, 2000, Oracle Corporation. All rights reserved.
    Starting the Oracle Management Server... [main][2003-9-12:15:19:48:782] VdbSession.processError: errorCode >12640<
    [main][2003-9-12:15:19:48:782] VdbSession.processError: errorMsg >ORA-12640: Authentication adapter initialization failed
    <
    [main][2003-9-12:15:19:48:782] VdbSession.processError: database connection error

    VXA-2018 :
    Unable to connect to OMS registry serviceoracle.sysman.vxn.VxnBootstrapException:
    at oracle.sysman.vxa.VxaAppServer.startServices(VxaAppServer.java:1353)
    at oracle.sysman.vxa.VxaAppServer.main(VxaAppServer.java:2547)

    Error starting Oracle Management Server. OEMCTRL for Windows NT: Version 2.2.0.0.0
    Copyright (c) 1998, 2000, Oracle Corporation. All rights reserved.
    Starting the Oracle Management Server... [main][2003-9-15:10:47:48:140] VdbSession.processError: errorCode >12640<
    [main][2003-9-15:10:47:48:156] VdbSession.processError: errorMsg >ORA-12640: Authentication adapter initialization failed
    <
    [main][2003-9-15:10:47:48:156] VdbSession.processError: database connection error

    VXA-2018 :
    Unable to connect to OMS registry serviceoracle.sysman.vxn.VxnBootstrapException:
    at oracle.sysman.vxa.VxaAppServer.startServices(VxaAppServer.java:1353)
    at oracle.sysman.vxa.VxaAppServer.main(VxaAppServer.java:2547)



    Could someone tell me if this is the reason for me not being able to resolve the VNI-2015 error I have been getting.

    Or is this just the error message that I am getting when I try a import/export in OEM 2.2.

    Many thanks

    Eddy

  2. #2
    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    7
    Ok found out that there was a bug with OEM 2.2, that was the reason i kept getting this error "ORA-12640: Authentication adapter initialization failed", one bug of many aparently.

    The work around for this is to set the SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES= (NONE) in the sqlnet.ora file

    Managed to get access to metalink and found at least 38 separate pacthes for 8.1.7. The one I downloaded was 115mb.

    Also found out the reason why I kept getting the VNI-2015 error with OEM 2.0.4 was not because the credentials were wrong but because it has a bug that does not allow exporting or importing.

    Managed to get past the VNI-2015 in OEM 2.2 by Instead of creating an OS user logon for the domain I created one for just the server and then granted "log on as a batch job".

    Hope this is some help to any poor sole that gets stuck on the same problem.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width