ORA-00439 feature not supported
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 10 of 10

Thread: ORA-00439 feature not supported

  1. #1
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    china
    Posts
    26

    ORA-00439 feature not supported

    ORACLE 9i, when tring to create a bitmap index, I got error :
    ORA-00439 feature not supported. Bit-mapped indexes.

    What's the problem,pls advise.

    Thanks
    Liu Yan

  2. #2
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    china
    Posts
    7
    please view the table v$option ,if the parameter 'Bit-mapped indexes' value is false ,you can't create bitmap index .

  3. #3
    Join Date
    Sep 2000
    Location
    Chennai, India
    Posts
    865
    you need the partitioning option to create bitmap indexes. use custom installation for this.

    HTH.

  4. #4
    Join Date
    May 2001
    Location
    Maryland, USA
    Posts
    409
    Bitmap Indexes are only available in Enterprise Edition. Are you using Standard Edition?
    -- Dilip

  5. #5
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Singapore
    Posts
    1,758
    Originally posted by ggnanaraj
    you need the partitioning option to create bitmap indexes. use custom installation for this.

    HTH.
    Are you sure about this? AFAIK Bitmap indexes were available even before oracle introduced partitioning.
    I guess is is available only in EE.
    Sanjay G.
    Oracle Certified Professional 8i, 9i.

    "The degree of normality in a database is inversely proportional to that of its DBA"

  6. #6
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    china
    Posts
    26
    Yes, the database is standard edtion , not enterprise edition.
    What can be done to let the standard edition support bitmap index, or i have to rebuild the database?

  7. #7
    Join Date
    Sep 2000
    Location
    Chennai, India
    Posts
    865
    Originally posted by SANJAY_G
    Are you sure about this? AFAIK Bitmap indexes were available even before oracle introduced partitioning.
    I guess is is available only in EE.
    Don't know what to say...check this out... http://metalink.oracle.com/metalink/...p_id=1042674.6
    Last edited by ggnanaraj; 08-22-2003 at 02:32 AM.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    china
    Posts
    26
    Sorry, i can't get into metalink

  9. #9
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Bangalore ( India )
    Posts
    2,434
    Originally posted by yanliu73
    Yes, the database is standard edtion , not enterprise edition.
    What can be done to let the standard edition support bitmap index, or i have to rebuild the database?
    Std Edition will not support Bit maps, you gotta install Enterpise Edition..
    funky...

    "I Dont Want To Follow A Path, I would Rather Go Where There Is No Path And Leave A Trail."

    "Ego is the worst thing many have, try to overcome it & you will be the best, if not good, person on this earth"

  10. #10
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Slovenia
    Posts
    422
    Originally posted by ggnanaraj
    Don't know what to say...check this out... http://metalink.oracle.com/metalink/...p_id=1042674.6
    I don't think this is valid for 9i anymore.
    Tomaž
    "A common mistake that people make when trying to design something completely
    foolproof is to underestimate the ingenuity of complete fools" - Douglas Adams

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Click Here to Expand Forum to Full Width