rman sbt errors
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 4 of 4

Thread: rman sbt errors

  1. #1
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    *
    Posts
    37

    rman sbt errors

    My backups have started failing intermittently with sbt errors
    It will fail on allocating channels, sometimes the first, sometimes the third. Usually, but not always I can start another backup session immediately after one fails and it will run successfully.
    Any ideas?


    The database in on NT 4.0 version 8.1.7
    The omniback client resides on NT 4.0 version 4.1
    The omniback cell server is on HP 11.0 version 4.1

    Here is the error stack
    RMAN-03022: compiling command: allocate
    RMAN-03023: executing command: allocate
    RMAN-08030: allocated channel: dev_2
    RMAN-08500: channel dev_2: sid=15 devtype=SBT_TAPE
    RMAN-08526: channel dev_2: MMS Version 65.4.10.176

    RMAN-03022: compiling command: allocate
    RMAN-03023: executing command: allocate
    RMAN-00571: ===========================================================
    RMAN-00569: =============== ERROR MESSAGE STACK FOLLOWS ===============
    RMAN-00571: ===========================================================
    RMAN-03007: retryable error occurred during execution of command: allocate
    RMAN-07004: unhandled exception during command execution on channel dev_3
    RMAN-10035: exception raised in RPC: ORA-19554: error allocating device, device type: SBT_TAPE, device name:
    ORA-19557: device error, device type: SBT_TAPE, device name:
    ORA-27000: skgfqsbi: failed to initialize storage subsystem (SBT) layer
    ORA-19511: Unknown SBT error code = 704755104, errno = 16
    RMAN-10031: ORA-19624 occurred during call to DBMS_BACKUP_RESTORE.DEVICEALLOCATE

    Thanks
    Margaret

  2. #2
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Helsinki. Finland
    Posts
    3,938

    Re: rman sbt errors

    NT :-)

    Stop the Oracle Services on NT and restart for the backup to tape to take effect again.

    Tell me if this helped.
    Oracle Certified Master
    Oracle Certified Professional 6i,8i,9i,10g,11g
    email: ocp_9i@yahoo.com

  3. #3
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    *
    Posts
    37
    While I didn't do this I did have the NT box rebooted so the services would have been stopped and restarted. The backup did work last night for the first time in 5 nights. It's very strange. The strange part for me is that the schedualed backup will fail but I can turn around two minutes later and kick off a backup and it will run.

    Any other ideas?
    Thanks
    Margaret

  4. #4
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Helsinki. Finland
    Posts
    3,938
    Originally posted by magskn
    While I didn't do this I did have the NT box rebooted so the services would have been stopped and restarted. The backup did work last night for the first time in 5 nights. It's very strange. The strange part for me is that the schedualed backup will fail but I can turn around two minutes later and kick off a backup and it will run.

    Any other ideas?
    Thanks
    Margaret
    It's NT Margaret :-)
    Oracle Certified Master
    Oracle Certified Professional 6i,8i,9i,10g,11g
    email: ocp_9i@yahoo.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width