Agent error..
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Agent error..

  1. #1
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    115

    Agent error..

    hi,

    I have installed Enterprise Manager in "f:\oem9i" which is differenet from "Ora9i" to configure OMS . I have created a
    Repository "OEMREP" in a db called HMDW. When i try to start
    OMS then i get the following error . Can u Pls.help me to get
    the solution ?





    Service name is Oracleoem9iAgent
    Failed while initializing Comm service
    Error initializing subsystems
    Agent exited on 02/03/2003 2:30p with return value 55
    Could not start agent. Initialization failure
    Agent startup failed. Check f:\oem9i\network\log\Oracleoem9iAgent.nohup for details
    Prasad

  2. #2
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    New Delhi, INDIA
    Posts
    1,796
    whats there in
    f:\oem9i\network\log\Oracleoem9iAgent.nohup
    Amar
    "There is a difference between knowing the path and walking the path."

    Amar's Blog  Get Firefox!

  3. #3
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    115
    hi,

    The same error message which i have given u.
    Prasad

  4. #4
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    New Delhi, INDIA
    Posts
    1,796
    How many Agents do you have??
    you said you have two ORACLE_HOME so, i assume that you have two intelligent agents...

    if one is already running then you need not start the other...

    just check the files in network log... and check for any errors related to snmp...
    Last edited by adewri; 02-03-2003 at 06:24 AM.
    Amar
    "There is a difference between knowing the path and walking the path."

    Amar's Blog  Get Firefox!

  5. #5
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    115
    hi,

    I have two agents Oracleora9iAgent and Oracleoem9iagenet those two
    are not started. My Db is "hmdw" which contains Repository located on "Ora9i" home. The Oracleora9iTNSlistner is running . when i try to
    connect start listener from oem9i ,it displays

    ORA-12500 : LISTENR FAILED TO START DEDICATED PROCESS
    Prasad

  6. #6
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    New Delhi, INDIA
    Posts
    1,796
    why so much confusion ??

    why not use the listener of ora9i home...

    just edit the listene.ora of ORA9iHOME and make an entry for the oem repository and point it to the OEM home...

    and the start the listener for ORA9iHOME...

    --------------------------

    and if you want to keep diff. listeners the change the name of one of the listeners and port.

    RTFM
    Amar
    "There is a difference between knowing the path and walking the path."

    Amar's Blog  Get Firefox!

  7. #7
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    115
    HI,

    I have started the listener sucessfully . Kindly Check my LISTENER.ORA

    LISTENER =
    (DESCRIPTION =
    (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = hontsit-test)(PORT = 1521))
    )

    SID_LIST_LISTENER =
    (SID_LIST =
    (SID_DESC =
    (GLOBAL_DBNAME = hmdw.world)
    (ORACLE_HOME = E:\ORA9I)
    (SID_NAME = hmdw)
    )
    (SID_DESC =
    (GLOBAL_DBNAME = hmdw.world)
    (ORACLE_HOME = E:\OEM9I)
    (SID_NAME = hmdw )
    )
    )

    the repository is in same db "HMDW" located in e:\ora9i

    I could not get the solution for starting Agent. when i say AGENTCTL
    it gives

    "Unable to access snmp_ro.ora file


    Thanx in Adv
    Prasad

  8. #8
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    New Delhi, INDIA
    Posts
    1,796
    If its one database the keep the listener to

    LISTENER =
    (DESCRIPTION =
    (ADDRESS = (PROTOCOL = TCP)(HOST = hontsit-test)(PORT = 1521))
    )

    SID_LIST_LISTENER =
    (SID_LIST =
    (SID_DESC =
    (GLOBAL_DBNAME = hmdw.world)
    (ORACLE_HOME = E:\ORA9I)
    (SID_NAME = hmdw)
    )
    )

    and start the agent for ORA9I not for OEM
    Amar
    "There is a difference between knowing the path and walking the path."

    Amar's Blog  Get Firefox!

  9. #9
    Join Date
    Nov 2002
    Posts
    115
    hi
    made changes to listener.ora as u said and started is successfully

    Still there is a problem with Agent

    When i say AGENTCTL it gives

    "Unable to access snmp_ro.ora file. But this file is remain in same
    directory

    e:\ora9i\network\admin\snmp_ro.ora
    Prasad

  10. #10
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    New Delhi, INDIA
    Posts
    1,796
    have you hardcoded TNS_ADMIN any where.

    cos snmp_ro.ora should get generated automatically when you try to start the agent...

    and r u sure that no agent is running.... i mean neither ORA9I agent nor OEM Agent ??
    Amar
    "There is a difference between knowing the path and walking the path."

    Amar's Blog  Get Firefox!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width