memory consumed by server process
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 9 of 9

Thread: memory consumed by server process

  1. #1
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    376

    memory consumed by server process

    hi
    how to find out the memory consumed by the server process.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Up s**t creek
    Posts
    1,525
    Platform? Version? Which Processes? MTS or Dedicated?
    Last edited by jovery; 12-24-2002 at 06:17 AM.
    Jim
    Oracle Certified Professional
    "Build your reputation by helping other people build theirs."

    "Sarcasm may be the lowest form of wit but its still funny"

    Click HERE to vist my website!

  3. #3
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    376
    Originally posted by jovery
    Platform? Version? Which Processes? MTS or Dedicated?

    Hi,
    I am on Sun Solaris; and using oracle8.1.7/Dedicated
    and one more thing; how to findout which objects are currently in the database buffer cache...is there any views to findout the same
    Last edited by bang_dba; 12-24-2002 at 08:01 AM.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Ljubljana, Slovenia
    Posts
    4,439
    Originally posted by bang_dba
    how to findout which objects are currently in the database buffer cache...is there any views to findout the same
    http://www.dbasupport.com/forums/sho...ghlight=v%24bh
    Jurij Modic
    ASCII a stupid question, get a stupid ANSI
    24 hours in a day .... 24 beer in a case .... coincidence?

  5. #5
    In solaris, we use pmap,
    In linux ,we use /proc/$SPID/status to check the process memory utilization.
    What about other OS?
    www.cnoug.org

  6. #6
    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    119
    On HP-11 we can use glance, it's one of the better utilities I have ever seen and it gives you IO/memory/CPU consumption. ( Ofcourse It needs to be installed/enabled on your system.)
    OCP 8.0, 8i, 9i

  7. #7
    I have not used hpux, but i have a question.
    For top in solaris, It shows the sum of sga and process memory, what about glance/top in HPUX?
    I know in aix, there is topas like top, but not knowing whether it showed the sga in the screen display
    www.cnoug.org

  8. #8
    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    16
    Use prstat -a

    please go through man prstat

  9. #9
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    New Delhi, INDIA
    Posts
    1,796
    Check out this metalink document.

    Hope this helps

    Regards
    Amar
    Attached Files Attached Files
    Amar
    "There is a difference between knowing the path and walking the path."

    Amar's Blog  Get Firefox!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Click Here to Expand Forum to Full Width