Need Info on Harware Config for running Oracle 9.x along with ETL tool Informatica.
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Need Info on Harware Config for running Oracle 9.x along with ETL tool Informatica.

  1. #1
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Bangalore ( India )
    Posts
    2,434

    Need Info on Harware Config for running Oracle 9.x along with ETL tool Informatica.

    Hi ,

    I wana have Oracle 9.x with 2 databases running and an Informatica Server.....

    What is the optimal hardware config thats needed?????

    Regards
    Abhay.

  2. #2
    Join Date
    May 2002
    Posts
    42
    loaded question there. what are you going to do with it? is if for users or for testing/training...

    start with 1GB of ram and 2 cpus if you can get it. go up from here. a server like this will be usefull for many different envs.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    UAE
    Posts
    304
    Buddy, its like asking "I have bought a chicken with two legs. What is the best way to make the curry now".

    Define your resources and aim/target in detail.
    Agasimani
    OCP(10g/9i/8i/8)

  4. #4
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Bangalore ( India )
    Posts
    2,434
    I am sorry , shud have explained in detail.....

    I wana install for learning / testing purpose on my machine....

    OS : Win2K
    Hardisk : 20GB
    Ram : 128MB
    CPU : 1
    Speed : 600Mbps

    can i install???


    Abhay.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2002
    Location
    New Delhi, INDIA
    Posts
    1,796
    Originally posted by abhaysk
    I am sorry , shud have explained in detail.....

    I wana install for learning / testing purpose on my machine....

    OS : Win2K
    Hardisk : 20GB
    Ram : 128MB
    CPU : 1
    Speed : 600Mbps

    can i install???


    Abhay.
    Why dont u try it first.

    And then if you are facing any problem do let us know...

    regards
    Amar

  6. #6
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    UAE
    Posts
    304

    Thumbs up

    Go Ahead. All the best
    Agasimani
    OCP(10g/9i/8i/8)

  7. #7
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Up s**t creek
    Posts
    1,525
    I think your going to have problems only having 128Mb RAM, especially if you intend to create 2 databases as well!

    Regards
    Jim
    Oracle Certified Professional
    "Build your reputation by helping other people build theirs."

    "Sarcasm may be the lowest form of wit but its still funny"

    Click HERE to vist my website!

  8. #8
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Bangalore ( India )
    Posts
    2,434
    Originally posted by jovery
    I think your going to have problems only having 128Mb RAM, especially if you intend to create 2 databases as well!

    Regards

    jovery :

    Guess wat....I did install....working fine...
    Both database Up n running normally


    All that degrades is the sys performance.....
    But i jus wanted to try as my collegue told its not possible to install 9.x on 128 MB Ram machine.....

    Abhay.

  9. #9
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Up s**t creek
    Posts
    1,525
    I didn't say it won't work, I said you may have problems (as you have discovered in the performance) I would imagine that paging/swapping will be significant problems especially if you choose to do exhaustive tests.

    But good luck with your testing/training.

    Regards
    Jim
    Oracle Certified Professional
    "Build your reputation by helping other people build theirs."

    "Sarcasm may be the lowest form of wit but its still funny"

    Click HERE to vist my website!

  10. #10
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Madrid, Spain
    Posts
    7,447
    I am 99% sure the system is swapping 99% of time

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Click Here to Expand Forum to Full Width