Oracle data from O/S to O/S
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Oracle data from O/S to O/S

  1. #1
    Join Date
    Nov 2000
    Posts
    101

    Oracle data from O/S to O/S

    Hello Friends,

    Through EXPORT/IMPORT we will be able move Oracle data from one operation system to another operation system.

    Is there any other Utility to move Oracle data from One O/S to O/S .


    Thanks in Advance


    gandhi
    OCP-DBA.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Singapore
    Posts
    1,758
    O/S to OS ?? ftp, copy.
    Or do you mean moving oracle data across same OS? You can clone or Export/Import the db across same OS. Also look into transportable tablespaces.

    HTH
    Sanjay

  3. #3
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    2,828
    Hi

    1)Cloning can be done across same os only like sunsolaris to sun solaris.

    2)export import can be done across os like hp-unix to Nt etc...

    If you have a very big database and you want to do platform migration to a different os then export import is the way to go..

    regards
    Hrishy

  4. #4
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Bangalore,India
    Posts
    32

    utility

    use sqlloader utility

  5. #5
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Madrid, Spain
    Posts
    7,448
    exp/imp

    sqlplus copy

    db link

    sqlldr


    transportable tablespace cannnot work in different OS

  6. #6
    Join Date
    May 2002
    Location
    USA
    Posts
    462
    rman to the above list

  7. #7
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Madrid, Spain
    Posts
    7,448
    I didnt know rman backup is not platform dependant :-?

  8. #8
    Join Date
    Nov 2000
    Posts
    101
    Thanks to All,

    Prakash, Will RMAN do the backup between different operation systems.

    gandhi
    OCP8-DBA

  9. #9
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Singapore
    Posts
    1,758
    Originally posted by gandhi
    Thanks to All,

    Prakash, Will RMAN do the backup between different operation systems.

    gandhi
    OCP8-DBA
    AFAIK RMAN backups are not transportable across OS's.

    Sanjay

  10. #10
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    San Diego, CA
    Posts
    81
    If you use EXPORT/IMPORT make sure you set the NLS_LANG setting correctly.....otherwise you are going to have some fun.......

    Eugene
    San Diego

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width