Question on ErWin... Please Help
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 3 of 3

Thread: Question on ErWin... Please Help

  1. #1
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    New York , New York
    Posts
    577
    Hi,

    I wasnt sure whether this is the right place for this question but then thought that this a a DBA forum and using ERWIN/Data modelling is an integral part of DBA's activity. Hope my thread is not closed/removed.

    Now the question ...

    I am having a very annoying issue with ERWIN.

    I am trying to copy and paste objects (tables) from a current diagram layout into a new blank diagram. And when I try to do that it pops up a dialog box saying

    "You are inserting a non-unique Non-key:

    in Entity Name : "

    and it has a disabled OK button and a cancel button.

    All you can do is keep hitting cancel for each column in the table you are trying to paste.

    Even though it pastes the tables correctly with all the columns, its very annoying.

    I looked around in the documentation and some newsgroups but without any help.

    It seems to pop up this dialog box for every column in every table you are trying to paste other than the unique ones.

    Has anybody faced this before.

    Is there a box I need to check/uncheck to suppress this.

    Please suggest.

    Please Note: i tried it on both ERWIN 3.5.2 and ERWIN 4.0

    Thanks


    Ronnie
    ronnie_yours@yahoo.com

    You can if you think you can.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    Baltimore, MD USA
    Posts
    1,339
    In 3.5.2, you should simply need to go to Options/Unique Name and change it from 'Ask' to something else, like 'Allow', except that this is not enforced during copying, so I'm not sure it's the same problem.

    I've never seen that in the many years I've used ERwin

    - Chris
    Christopher R. Long
    ChrisRLong@HotMail.Com
    But that's just my opinion. I could be wrong

  3. #3
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    New York , New York
    Posts
    577
    Originally posted by chrisrlong
    In 3.5.2, you should simply need to go to Options/Unique Name and change it from 'Ask' to something else, like 'Allow', except that this is not enforced during copying, so I'm not sure it's the same problem.

    I've never seen that in the many years I've used ERwin

    - Chris
    Hi Chris,

    Thanks for the reply.

    The value is set to "allow" in 3.5.2, but i am unable to find that option in 4.0

    The problem can be simulated easily by creating an entity and creating attributes for it. Then if you try to copy and paste this entity/table onto another blank layout and it pops up this error.

    Thanks
    Ronnie
    ronnie_yours@yahoo.com

    You can if you think you can.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Click Here to Expand Forum to Full Width