Oracle does not open!
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 8 of 8

Thread: Oracle does not open!

  1. #1
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Brazil
    Posts
    282
    Oracle 9i Release 2
    Linux Red Hat 7.2


    I created a database without dbca and everytime I try to startup I get the following error:

    ORA-01990: error opening password file ' home/dba/OraHome/dbs/orapw'
    ORA-27037: unable to obtain file status
    Linux Error: 2: No such file or directory
    Additional information: 3

    then it stops on mount. When I try to open the db, I get:

    ORA-01092: ORACLE instance terminated. Disconnection forced.


    dbca also gets disconnected when it tries to open the database.
    What should it be?

    F.



  2. #2
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Singapore
    Posts
    1,758
    Cheack these things..

    1. Do you have ROMOTE_LOGIN_PASSWORDFILE=EXCLUSIVE in init.ora?

    2. Have you created password file?

    3. is the name of pwfile correct?

    HTH
    Sanjay


  3. #3
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Brazil
    Posts
    282
    1. Do you have ROMOTE_LOGIN_PASSWORDFILE=EXCLUSIVE in init.ora?

    YES

    2. Have you created password file?

    YES

    3. is the name of pwfile correct?

    $./orapwd file=/home/dba/OraHome/dbs/pwdcti.ora password=oracle

    my instance name is cti.

    the funny thing is that connect sys/pass as sysdba accepts any password, if I type connect sys/nothing as sysdba it connects to the instance.


    F.


  4. #4
    Join Date
    Sep 2000
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    316
    Password file name is INCORRECT:

    $./orapwd file=/home/dba/OraHome/dbs/pwdcti.ora password=oracle

    SHOULD BE:
    $./orapwd file=/home/dba/OraHome/dbs/orapwcti password=oracle

    [Edited by khussain on 08-08-2002 at 04:14 PM]

  5. #5
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    Ireland/Dublin
    Posts
    684
    It should be 'orapwcti'
    Best wishes!
    Dmitri

  6. #6
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Brazil
    Posts
    282

    Thank you, it worked! But the other problem has not been solved.
    When I open the db I receive the error message:


    ORA-01092: ORACLE instance terminated. Disconnection forced.



    I checked in alert file and I got:



    SMON: enabling tx recovery
    Thu Aug 8 19:54:15 2002
    Database atabase Characterset is WE8MSWIN1252
    Updating 7.0.0.0.0 NLS parameters in sys.props$
    -- adding 9.2.0.1.0 NLS parameters.
    Thu Aug 8 19:54:17 2002
    Errors in file /home/dba/oradata/cti/bdump/cti_ora_5629.trc:
    ORA-01403: no data found
    Error 1403 happened during db open, shutting down database
    USER: terminating instance due to error 1403
    Instance terminated by USER, pid = 5629
    ORA-1092 signalled during: alter database open...Characterset is WE8MSWIN1252
    Updating 7.0.0.0.0 NLS parameters in sys.props$
    -- adding 9.2.0.1.0 NLS parameters.
    Thu Aug 8 19:54:17 2002
    Errors in file /home/dba/oradata/cti/bdump/cti_ora_5629.trc:
    ORA-01403: no data found
    Error 1403 happened during db open, shutting down database
    USER: terminating instance due to error 1403
    Instance terminated by USER, pid = 5629
    ORA-1092 signalled during: alter database open...



    then I checked the trace file and:



    Oracle9i Enterprise Edition Release 9.2.0.1.0 - Production
    With the Partitioning, OLAP and Oracle Data Mining options
    JServer Release 9.2.0.1.0 - Production
    ORACLE_HOME = /home/dba/OraHome
    System name: Linux
    Node name: 523_35-mon
    Release: 2.4.7-10
    Version: #1 Thu Sep 6 17:27:27 EDT 2001
    Machine: i686
    Instance name: cti
    Redo thread mounted by this instance: 0
    Oracle process number: 8
    Unix process pid: 5629, image: oracle@523_35-mon (TNS V1-V3)

    *** 2002-08-08 19:54:00.896
    *** SESSION ID:(7.1) 2002-08-08 19:54:00.776
    (blkno = 0x48, size = 276, max = 1, in-use = 1, last-recid= 0)
    (blkno = 0x49, size = 56, max = 145, in-use = 1, last-recid= 1)
    Thread checkpoint rba:0x000006.00000002.0010 scn:0x0000.00015c2a
    On-disk rba:0x000006.0000003e.0000 scn:0x0000.00015c79
    Use incremental checkpoint cache-low RBA
    Thread 1 recovery from rba:0x000006.00000003.0000 scn:0x0000.00000000
    ----- Redo read statistics for thread 1 -----
    Read rate (ASYNC) = 14Kb/sec => 59 blocks in 2s
    Read buffer = 8192Kb (16384 blocks)
    Longest record = 0Kb
    Record moves = 0/95 (0%)
    ----------------------------------------------
    *** 2002-08-08 19:54:11.108
    KCRA: start recovery claims for 11 data blocks
    *** 2002-08-08 19:54:11.609
    KCRA: buffers claimed = 11/11, eliminated = 0
    ORA-01403: no data found


    dbca also cant open a database, I dont understand.
    What should be the problem?

    F.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2001
    Posts
    316

  8. #8
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Brazil
    Posts
    282

    Thank you but the problem is not with the owner because I`m the owner.


    F.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Click Here to Expand Forum to Full Width