OracleServiceprod & OracleStartprod on 7.3.4 but not on 8.1.7?
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 3 of 3

Thread: OracleServiceprod & OracleStartprod on 7.3.4 but not on 8.1.7?

  1. #1
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Congleton
    Posts
    258
    I have the services OracleServiceprod & OracleStartprod on the Windows NT 4 Server, Oracle 7.3.4.4 but I have just created a Oracle 8.1.7 database and I only have the OracleServiceprod on the server. I created the service via oradim -new -sid prod .... and created the database using a script.
    Is there a difference between 7.3.4 and Oracle 8.1.7 services on Windows NT? I know OracleService starts the instance, and OracleStart should start the database. How do I set the database startup automatic if this service is missing? Thanks.

  2. #2
    Join Date
    May 2001
    Location
    Delhi
    Posts
    340
    I guess in 8i.
    oracleservioceSID also starts the database.

    check that.
    --------------------------
    The Time has come ....

  3. #3
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Congleton
    Posts
    258
    I have just read some info. on metalink and in Oracle 8i the service OracleStart has gone. You now need to set the key ORA_sid_AUTOSTART=true in registry to automatically start the database.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width