ORA-12638: Credential retrieval failed
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 9 of 9

Thread: ORA-12638: Credential retrieval failed

  1. #1
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Chennai.Tamilnadu.India.
    Posts
    658

    ORA-12638: Credential retrieval failed

    Dear Friends, 25th Aug 2001 18:36 hrs chennai

    O/S==>WIN2000
    DB ==>Oracle 8.1.6

    Today i had a unique problem and found the solution for the same.

    C:\>svrmgrl

    Oracle Server Manager Release 3.1.6.0.0 - Production

    Copyright (c) 1997, 1999, Oracle Corporation. All Rights Reserved.

    ORA-12638: Credential retrieval failed
    SVRMGR> exit
    Server Manager complete.

    C:\>sqlplus

    SQL*Plus: Release 8.1.6.0.0 - Production on Wed Aug 25 17:55:22 1999

    (c) Copyright 1999 Oracle Corporation. All rights reserved.

    Enter user-name: maximo
    Enter password:
    ERROR:
    ORA-12560: TNSrotocol adapter error

    For the above problem in SQLNET.ORA file i just changed the

    SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES= (NONE)

    instead of

    SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES= (NTS)

    This is a test DB and was running fine for a months time.

    I think we have to keep on Updating with Latest Windows2000 and Oracle Patches to avoid such errors.

    I dont know when this Win2000 going to get stable.

    Anyone had such problem please share your thought on the same.

    Cheers

    Padmam

    [Edited by padmam on 08-25-2001 at 09:10 AM]
    Attitude:Attack every problem with enthusiasam ...as if your survival depends upon it

  2. #2
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Helsinki. Finland
    Posts
    3,938

    Re: ORA-12638: Credential retrieval failed

    Originally posted by padmam
    Dear Friends, 25th Aug 2001 18:36 hrs chennai

    O/S==>WIN2000
    DB ==>Oracle 8.1.6

    Today i had a unique problem and found the solution for the same.

    C:\>svrmgrl

    Oracle Server Manager Release 3.1.6.0.0 - Production

    Copyright (c) 1997, 1999, Oracle Corporation. All Rights Reserved.

    ORA-12638: Credential retrieval failed
    SVRMGR> exit
    Server Manager complete.

    C:\>sqlplus

    SQL*Plus: Release 8.1.6.0.0 - Production on Wed Aug 25 17:55:22 1999

    (c) Copyright 1999 Oracle Corporation. All rights reserved.

    Enter user-name: maximo
    Enter password:
    ERROR:
    ORA-12560: TNSrotocol adapter error

    For the above problem in SQLNET.ORA file i just changed the

    SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES= (NONE)

    instead of

    SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES= (NTS)

    This is a test DB and was running fine for a months time.

    I think we have to keep on Updating with Latest Windows2000 and Oracle Patches to avoid such errors.

    I dont know when this Win2000 going to get stable.

    Anyone had such problem please share your thought on the same.

    Cheers

    Padmam

    [Edited by padmam on 08-25-2001 at 09:10 AM]
    Interesting... I did the same once with SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES on NT server for the following reason: I wanted also password for internal. However, if SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES is not NONE, if you log into NT as administrator, then at SVRMGRL level, internal is not asked for a password. Setting SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES to NONE asks password for internal even if you log as administratot.


  3. #3
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Chennai.Tamilnadu.India.
    Posts
    658

    back to normal

    Dear Julian, 26th Aug 2001 12:24 hrs chennai

    You are right .

    1)When you set

    SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES= (NTS) no need for Pwd for Connect Internal at SVRMGRL prompt whereas if you mention as NONE in the above parameter it prompts for Pwd at SVRMGRL prompt while you try to Connect internal.

    2)Now back i have set

    SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES=(NONE) now i dont have the previous error as mentioned in this thread.

    I dont know how come Oracle behaves like this ?
    can anybody share you exp simillar to this one.


    Cheers

    Padmam



    Attitude:Attack every problem with enthusiasam ...as if your survival depends upon it

  4. #4
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Helsinki. Finland
    Posts
    3,938

    Re: back to normal

    Originally posted by padmam
    Dear Julian, 26th Aug 2001 12:24 hrs chennai

    You are right .

    1)When you set

    SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES= (NTS) no need for Pwd for Connect Internal at SVRMGRL prompt whereas if you mention as NONE in the above parameter it prompts for Pwd at SVRMGRL prompt while you try to Connect internal.

    2)Now back i have set

    SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES=(NONE) now i dont have the previous error as mentioned in this thread.

    I dont know how come Oracle behaves like this ?
    can anybody share you exp simillar to this one.

    I am also very interested in that.
    It is a bit of a security risk.



  5. #5
    Join Date
    Mar 2001
    Posts
    20
    I read a document in metalink which says this is a bug.

    Below is the Anwer to your question from metalink.

    You do not need to comment out sqlnet.authentication_services within the sqlnet.ora. You can apply the latest 8.1.6 patchset as the ora-12538 problem has a fix. If you have not applied any patchsets to the 8.1.6 release you will want to download and install 8.1.6.3.0 and then install 8.1.6.3.4 to fix this problem. Please read the readme.txt files for more installation instructions before application

  6. #6
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Helsinki. Finland
    Posts
    3,938
    Originally posted by ATHER
    I read a document in metalink which says this is a bug.

    Below is the Anwer to your question from metalink.

    You do not need to comment out sqlnet.authentication_services within the sqlnet.ora. You can apply the latest 8.1.6 patchset as the ora-12538 problem has a fix. If you have not applied any patchsets to the 8.1.6 release you will want to download and install 8.1.6.3.0 and then install 8.1.6.3.4 to fix this problem. Please read the readme.txt files for more installation instructions before application
    10x! However, I have this "bug" on 8.1.7 :-)
    It seems that Oracle has not fixed it after 8.1.6


  7. #7
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    chennai,bangalore
    Posts
    840
    HI
    Earlier i had the default password for internal and when i user svrmgr and login using internal it would not ask for password.But now i used the orapwd utility and changed the password.So irrespective of you set the sqlnet.authentication_service to none or any value when ever i login user internal i am prompted for password.
    anandkl

  8. #8
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Helsinki. Finland
    Posts
    3,938
    Originally posted by anandkl
    HI
    Earlier i had the default password for internal and when i user svrmgr and login using internal it would not ask for password.But now i used the orapwd utility and changed the password.So irrespective of you set the sqlnet.authentication_service to none or any value when ever i login user internal i am prompted for password.
    Did you log into the system as administrator? Probably not?




  9. #9
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Chennai.Tamilnadu.India.
    Posts
    658

    Julian

    Dear Julian, 27th Aug 2001 16:04 hrs chennai

    I am happy to see your active participation in this forum for the past few days its really good to see many friends like you doing the same.

    I would request you to kindly remove the content of the text while you are replying for a New Quote's since the whole of old message is attached along with your reply.

    Cheers

    Padmam
    Attitude:Attack every problem with enthusiasam ...as if your survival depends upon it

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Click Here to Expand Forum to Full Width