Changing from MTS to Dedicated Server (Urgent)
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 7 of 7

Thread: Changing from MTS to Dedicated Server (Urgent)

  1. #1
    Join Date
    Aug 2000
    Posts
    13
    HI all my database has been made using Multithreaded server, Now I m facing some problems with regards to it, SO i want to switch back to dedicated server.

    Can I Change my database now to dedicated database server

    If yes How ?

  2. #2
    Join Date
    May 2001
    Location
    Cape Town, South Africa
    Posts
    52
    Yes you can, it is very easy just use dbasst and change your database - no problem

  3. #3
    Join Date
    May 2001
    Location
    Cape Town, South Africa
    Posts
    52
    Sorry dbassist

  4. #4
    Join Date
    Aug 2000
    Posts
    13

    Are u Sure

    Is it really that easy

    are u sure about this, please dont give any vague answer becoz it is my production database

  5. #5
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Germany
    Posts
    1,185
    Try changing from MTS to dedicated in TEST. If you do not have a test environment, I apologize.

    Good luck.
    David Knight
    OCP DBA 8i, 9i, 10g

  6. #6
    Join Date
    Nov 2000
    Posts
    7

    Exclamation

    Hi Irfan

    Is LTA is moving from dedicated server to multi-threaded server. You can actually convert from MTS to dedicated by changing Init.ora parameter. I guess you can make out from the Init parameter



  7. #7
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    greenwich.ct.us
    Posts
    9,095
    MTS is defined by your MTS_ parameters in the init.ora file. Take out those parameters and MTS is disabled. I have read recently where the MTS_ parameters can be changed on the fly, but have not tested.

    The easiest way for you to switch is to use the (SERVER=DEDICATED) information in your TNSNAMES.ORA file. Using this switch will guarantee that each connection to that alias will use a dedicated server. This way, you can change your init.ora when it is convienient and bounce the database. For example:
    Code:
    TEST=
       (DESCRIPTION=
          (ADDRESS=(PROTOCOL=TCP)(HOST=dev1)(PORT=1521))
          (CONNECT_DATA=(SID=test))
       )
    becomes:
    Code:
    TEST=
       (DESCRIPTION=
          (ADDRESS=(PROTOCOL=TCP)(HOST=dev1)(PORT=1521))
          (CONNECT_DATA=(SID=test)(SERVER=DEDICATED))
       )
    Jeff Hunter
    marist89@yahoo.com
    http://marist89.blogspot.com/
    Get Firefox!
    "I pledge to stop eating sharks fin soup and will not do so under any circumstances."

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width