Discovery of 817 agent fails VNI-4009
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 7 of 7

Thread: Discovery of 817 agent fails VNI-4009

  1. #1
    Join Date
    May 2001
    Location
    Greenville, SC
    Posts
    6
    Discovery failed: Error while transferring services.ora:4009

    Has anyone successfully resolved this issue? I have serched Metalink and tried everything posted there. Oracle Support hasn't provided a solution.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Saskatoon, SK, Canada
    Posts
    3,925
    What are you trying to discover? the node using OEM? then you first have to make sure the agent is up and running on the node that you were trying to discover.


    start the agent on the node as

    lsnrctl dbsmp_start
    lsnrctl dbsnmp_status

    IS this what your problem? if different please, let us know.


    Sam
    Thanx
    Sam



    Life is a journey, not a destination!


  3. #3
    Join Date
    May 2001
    Location
    Greenville, SC
    Posts
    6
    Agent? What's an agent? Ofcourse the agent is up ...
    Discover of the node in OEM fails w/the mentioned error

  4. #4
    Join Date
    May 2001
    Location
    Van Nuys
    Posts
    2
    this error refers to sqlnet authentication that is being passed by
    oem, you have to remove all the files that begins with snmp*
    then stop and restart your agent..

    enjoy..

  5. #5
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Saskatoon, SK, Canada
    Posts
    3,925
    Originally posted by robi123
    Agent? What's an agent? Ofcourse the agent is up ...
    Discover of the node in OEM fails w/the mentioned error
    FYI: In oracle the Intelligent Agent is refered to as agent normally. So when I said agent, I meant the intelligent agent.

    Now follow the steps from boycruz. First stop the intelligent agent on the server node and then remove those snmp_*.ora, normally found under $ORACLE_HOME/network/admin
    and then try to restart the agent and try to discover the node.

    IF you have any problems, pl. let us know.

    Sam
    Thanx
    Sam



    Life is a journey, not a destination!


  6. #6
    Join Date
    May 2001
    Location
    Greenville, SC
    Posts
    6
    i know what the agent is ...

    the agent has been clean started multiple times ... there are no jobs or events registered in OEM against the db in question. The agent binary has been relinked multiple times too. all of the mention tips were tried prior to this postting and prior to asking Oracle for support. we have an open TAR w/Oracle but haven't recieved much help.

    an to clean start the agent, you might want to include the services.ora and *.q files ... that will assure a clean restart

  7. #7
    Join Date
    Jul 2001
    Posts
    3

    Unhappy upgrading intelligent agent 8.1.6 to 8.1.7

    Originally posted by robi123
    i know what the agent is ...

    the agent has been clean started multiple times ... there are no jobs or events registered in OEM against the db in question. The agent binary has been relinked multiple times too. all of the mention tips were tried prior to this postting and prior to asking Oracle for support. we have an open TAR w/Oracle but haven't recieved much help.

    an to clean start the agent, you might want to include the services.ora and *.q files ... that will assure a clean restart
    Do u know how or steps to upgrade the intelligent agent from version 8.1.6 to 8.1.7. ?? thanx

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Click Here to Expand Forum to Full Width