Installed Dev/Des6i, now svrmgrl wont work.
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 5 of 5

Thread: Installed Dev/Des6i, now svrmgrl wont work.

Hybrid View

  1. #1
    Hi there,
    ok, Platform is NT4, SP5.
    Database is 8.1.7
    PC 256 Mb ram, 800Mhz, 6+gb free.

    I have an 8.1.7 database on this machine. I installed Dev & Designer 6i into a new oracle home as instructed by the install guide.

    Now when i run svrmgrl it fails to work properly, even after I use the Oracle Home Selector for the installer to point at the 8i home of the database.

    In Svrmgrl I get:
    Microsoft(R) Windows NT(TM)
    (C) Copyright 1985-1996 Microsoft Corp.

    C:\>set oracle_sid=o01d

    C:\>svrmgrl

    Oracle Server Manager Release 3.1.7.0.0 - Production

    Copyright (c) 1997, 1999, Oracle Corporation. All Rights Reserved.

    Oracle8i Enterprise Edition Release 8.1.7.0.0 - Production
    JServer Release 8.1.7.0.0 - Production

    SVRMGR> connect internal
    Connected.
    SVRMGR> startup
    ORA-01081: cannot start already-running ORACLE - shut it down first
    SVRMGR> shutdown
    ORA-01034: ORACLE not available
    SVRMGR>

    In sqlplus I get similar when I connect internal


    SQL*Plus: Release 8.1.7.0.0 - Production on Mon Jun 25 09:49:49 2001
    (c) Copyright 2000 Oracle Corporation. All rights reserved.
    Connected.
    SQL> startup
    LRM-00109: could not open parameter file
    '%ORACLE_HOME%\DATABASE\INIT%ORACLE_SID%.ORA'
    ORA-01078: failure in processing system parameters
    SQL>

    Any ideas?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2001
    Posts
    17
    you can do one thing if it is NT Server Stop the Oracle instance services and then again start the service that's all ok

    if it is Linux, Solaris, Unix kill the process Or Restart the server it work's fine...

    and please check once again The init.ora parameters...



    enjoy

    raemshgiri26@hotmail.com
    radha

  3. #3
    Join Date
    Jul 2000
    Posts
    243
    try this

    startup pfile=...

    and see what happens

  4. #4
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Saskatoon, SK, Canada
    Posts
    3,925
    In the windows env, try stopping and starting through the services and it would fix. The server manager option was about to be removed.

    Try first shutting down as

    shutdown abort and then starting it again. One other thing is instead of connecting through the server manager, try connecting as

    sqlplus sys/passwd as sysdba

    SQL> shutdown immediate
    SQL> startup

    or if it was a fresh install, then try

    shutdown abort

    Hope this would help you.
    Sam
    Thanx
    Sam



    Life is a journey, not a destination!


  5. #5

    ta

    Hi guys,
    yes, you are of course right. I got so caught up in thinking about multiple-homes, and why dev/designer should affect svrmgrl that I missed the obvious thing of trying a shutdown abort. After that, the db and svrmgrl acted normally... I guess that the dev/des thikng was just a red herring :-)

    ta lots,
    Bob

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


Click Here to Expand Forum to Full Width