clear command - sqlplus
DBAsupport.com Forums - Powered by vBulletin
Results 1 to 6 of 6

Thread: clear command - sqlplus

  1. #1
    Join Date
    Nov 2000
    Posts
    65

    Lightbulb

    dear all,

    I like the "clear" command at a unix prompt.
    I was wondering if there is similar command at the SQLPLUS
    prompt?

    thank you,
    nk

  2. #2
    Join Date
    Mar 2001
    Posts
    635
    Hi

    The command for sqlplus is

    clear scr

    Regards
    Santosh

  3. #3
    Join Date
    Apr 2001
    Posts
    51

    Yes , u can also say cl scr or clear screen.

    Both of them also work.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2001
    Posts
    51

    Yes santoshym is absolutely correct. Along with
    this u can also say cl scr or clear screen.

    Both of them also work.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    1
    I am running a 10gR2 database. when I issue "clear screen" command at the sqlplus prompt, it throws me out of the sqlplus. there are no error messages.

    anybody having the resolution ?

  6. #6
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    Pittsburgh, PA
    Posts
    3,967
    Quote Originally Posted by RNPawar View Post
    I am running a 10gR2 database. when I issue "clear screen" command at the sqlplus prompt, it throws me out of the sqlplus. there are no error messages.

    anybody having the resolution ?
    Do you have TERM=xterm in your shell? Or are you using VT100? You need to look at your
    environment settings, because you OS or environment is not supporting using the clear screen.

    Personally I find clear screen annoying because it makes it so you can't see what came before
    the clear screen.
    this space intentionally left blank

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  



Click Here to Expand Forum to Full Width